Over mij

‘Working 9 to 5’ als webdeveloper, maar daarnaast ben ik fotograaf in bijberoep en leg ik met mijn camera liefdevolle momenten vast bij koppels. Als jullie trouwens net het nummer van Dolly Parton ‘9 to 5’ gezongen hebben in jullie hoofd: perfect, dan zit de sfeer al goed & hebben we een klik!

 

Wat in 2016 begon als een hobby om eens achter mijn computer weg te zijn, bleek al snel meer te zijn dan zomaar een hobby. Fotografie werd een passie waar ik sindsdien een groot deel van mijn vrije tijd in steek. Van ‘welke lens moet ik gebruiken’ tot de meest technische camera-weetjes. Ik leerde zelfs hoe je make-up moet aanbrengen, want dat blijkt belangrijk voor het bewerken van beelden. Ik liet niets aan mij voorbij gaan en ging met al die informatie en kennis aan de slag.

 

Een aantal Instagram-foto’s later, kreeg ik plots van een kennis de vraag of ik hun trouw wou fotograferen. Euforie, maar ook … GROTE PANIEK, want onzeker als ik ben, kon ik alleen maar denken “Ja mega graag! Maar kan ik dat wel? Het is maar een hobby. Gaat het wel goed genoeg zijn?”. Ik zei dat ook eerlijk tegen hen, maar hun vertrouwen in mij overtuigde me om het te doen en dat bleek achteraf niet alleen voor hen een leuk cadeau te zijn, maar ook voor mezelf.

 

Het was een geweldige dag. Ik kwam terecht in een liefdevolle familie waar iedereen blij was voor het koppel in kwestie. De sfeer was top en ik besefte dat ik de technische kant van de camera moest vergeten en de connectie tussen de mensen moest vastleggen.

 

Die connectie tussen mensen is wat ik vandaag nog steeds het liefst van al vastleg.

Het verhaal achter de foto

Een roadtrip in november naar Zwitserland en de Dolomieten. Natuurlijk wou ik als fotograaf dan een foto van de Matterhorn. Liefst nog eentje tijdens zonsopgang wanneer er nog niemand is en de top van de berg oplicht door het eerste zonlicht!

 

Mijn vrienden keken eens raar naar mij wanneer ik zei dat ik het eerste treintje om zeven uur wou nemen. “Gek! We zijn op vakantie zenne. En ’t vriest. Én ze geven sneeuw!”. Ik heb blijkbaar veel overtuigingskracht, want we stonden op. Het kan ook dat ik gewoon een tikkeltje koppig was, maar laten we het even houden op overtuigend! 🤪

 

05u30: de wekker, gevolgd door een snelle douche en een afspraak aan de dichtstbijzijnde koffiebar voor een gezellig ontbijt. Iedereen in ski-outfit, ik in een zwarte jeans, sneakers en met mijn camera. Oeps!

 

Ons avontuur begon. We namen de trein naar de eerste stop ‘Riffelsee’, waar ik m’n foto had gepland. Helaas hing er een mistwolk rond de top van de Matterhorn die mijn idee verhinderde. Jammer, maar niets aan te doen! Toen een vriend zei: “Kom, we zijn hier nu toch. We maken er het beste van van en gaan te voet verder.”, wist ik dat ze het toch leuker vonden dan verwacht!

 

Boven genoten we van lekker eten waarna we terug naar huis keerden. Na nog even winkelen in het dorp Zermatt, zijn we thuis gaan genieten van een lekker flesje wijn & een typische Zwitserse kaas.

 

Avontuur, gezelligheid en een leuk verhaal voor de rest van ons leven!

http://Foto%20van%20koffietas%20in%20Zermatt%20(Zwitserland)%20voor%20'over%20mij'-verhaal
http://Foto%20van%20trein%20op%20de%20Gornergrat%20Bahn
http://Foto%20van%20Jonas%20in%20Zermatt%20met%20uitzicht%20op%20Matterhorn
http://Foto%20van%20Matterhorn%20in%20reflectie%20van%20Riffelsee
http://Foto%20van%20Jonas%20en%20Daphne%20bovenaan%20de%20Gornergrat%20Bahn
http://Foto%20van%20fles%20wijn%20en%20kaas%20in%20Zermatt%20(Zwitserland)
http://Foto%20van%20koffietas%20in%20Zermatt%20(Zwitserland)%20voor%20'over%20mij'-verhaal
http://Foto%20van%20trein%20op%20de%20Gornergrat%20Bahn
http://Foto%20van%20Jonas%20in%20Zermatt%20met%20uitzicht%20op%20Matterhorn
http://Foto%20van%20Matterhorn%20in%20reflectie%20van%20Riffelsee
http://Foto%20van%20Jonas%20en%20Daphne%20bovenaan%20de%20Gornergrat%20Bahn
http://Foto%20van%20fles%20wijn%20en%20kaas%20in%20Zermatt%20(Zwitserland)

Enkele getuigenissen van koppels

Michèle & Yannick

26.01.2020
Ik wou al een hele tijd leuke koppelfoto’s van mijn vriend en mezelf. Toen ik Jonas leerde kennen en zijn werk zag, was ik meteen overtuigd dat hij de ideale fotograaf was om dit perfect op beeld te zetten. Eerst spraken we via mail de locatie af, aangezien het winter was en er kans was op slecht weer vonden we het best moeilijk om iets te bedenken. Al snel kwam hij met enkele voorstellen, waar mooie locaties bij zaten die voor ons perfect waren.
De dag zelf was Jonas heel goed op tijd (wij niet, oeps 😁). Hij had zelfs een deken voorzien voor moest ik het te koud hebben tussen de foto’s door, zeer attent! De shoot ging zeer vlot, Jonas stelde ons erg op ons gemak en bracht sfeer, waardoor we beiden zeer ontspannen waren.
Toen we een tijdje later onze foto’s kregen, waren we zeer onder de indruk dat hij ons als koppel zo goed heeft kunnen weergeven op foto. Het waren stuk voor stuk prachtige foto’s. Wij vinden Jonas een schat van een persoon en een zeer getalenteerde fotograaf. Absoluut een aanrader!
Foto van Michèle en Yannick tijdens koppelfotografie

Tara & Maarten

03.08.2019
Om met de deur in huis te vallen, Jonas is top! Niet alleen als fotograaf, maar ook als persoon.
Een trouwdag is een dag vol kleine en grote stressmomentjes, bij Jonas hadden we echter direct het gevoel dat qua foto's dit in ieder geval zeer vlotjes ging verlopen! Op de dag zelf was Jonas zeer stipt (en zeer vroeg) aanwezig, om mee de eerste momentjes vast te leggen. Door de dag heen hadden we steeds het gevoel dat hij onopgemerkt zijn werk deed, om dan toch bij de "geposeerde" momentjes heel leuke en goede tips te geven (en zelfs te helpen met het kleed goed te leggen 😉)!! Wij waren enorm tevreden van zijn service op voorhand en de dag zelf, toen we dan ook de prachtige foto's toegestuurd kregen waren we (weeral) enorm zeker van onze keuze van deze zeer sympathieke fotograaf. Kortom, topkerel en topservice!!
Foto van Tara & Maarten tijdens hun trouw

Elisabeth & Stijn

04.08.2018
Tijdens onze zoektocht naar een fotograaf voor onze huwelijksdag botsten we al snel op Jonas. Ik ken Jonas van vroeger en volg hem via Instagram. Daar zagen we foto's passeren die ons zeker aanspraken. Na een eerste contact via sms en mail volgde er al snel een eerste afspraak. Daar hadden we meteen een klik en Jonas wist perfect wat onze wensen waren. Deze lagen ook volledig in de stijl van zijn foto's. Voor Jonas was dit ook de eerste maal dat hij een huwelijk mocht fotograferen. Een spannende dag voor beiden dus... Van deze eerste keer was zeer weinig te bespeuren. Jonas gaf ons goede tips tijdens de shoot en leverde prachtig werk. Nadien volgde er ook een snelle en zeer correcte service! Wij zijn zeer tevreden en hebben door Jonas een prachtige herinnering aan onze huwelijksdag.
Foto van Elisabeth & Stijn tijdens hun huwelijksshoot